Modelbunkers op maat!
Leuk voor op je bureau of boekenkast.

Voor de verzamelaar of een leuk cadeau!
Omdat ze een mooi formaat hebben, kan je ze op je bureau neer zetten.
Maak zelf een diorama met de bunkers.
Copyright 2015 Splinter Website  Inc. All Rights Reserved.
De Atlantikwall  informatie                                                                                                     Informatie/Links
Modelbunkers.nl
De Atlantikwall was een 2685 kilometer lange verdedigingslinie, die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog aanlegden ter voorkoming van een geallieerde invasie.

De Atlantikwall liep van Noorwegen, via Denemarken, Duitsland, Nederland en BelgiŽ naar Frankrijk tot aan grens met Spanje. De verdedigingslinie, die overigens nooit geheel werd voltooid, bestond uit bunkers, kanonnen en mijnenvelden. Op sommige plaatsen zijn de bunkers bewaard gebleven, onder meer in Zandvoort, Scheveningen, verschillende plaatsen in Zeeland, Oostende, en in NormandiŽ.


De Atlantikwall was geen aaneengesloten muur van verdedigingswerken zoals de naam suggereert. De verdedigingswerken waren geconcentreerd op strategische punten zoals havens, zoals bijvoorbeeld IJmuiden en Rotterdam.

Langs de tussenliggende kust werden op geruime afstand van elkaar bewakings- en verdedigingsposten gebouwd. Feitelijk was de Atlantikwall een aaneenschakeling van kustbatterijen, versperringen en ondersteuningsbunkers.

Behalve kanonverdediging tegen dreigingen vanuit de zee, werd meestal ook luchtafweer en antitankgeschut geplaatst. Bij dit antitankgeschut werden veelal tankversperringen aangelegd, zoals tankgrachten, tankmuren en tankvallen. De Atlantikwall is nooit helemaal voltooid. Na de invasie in NormandiŽ op 6 juni 1944, waarbij de Atlantikwall werd doorbroken, is de bouw grotendeels stilgelegd. Op dat moment waren er nog maar 10.273 bunkers afgewerkt en waren er nog 799 bunkers in aanbouw.

Zelf eens een bunker bezoeken!

In Noordwijk is dit mogelijk en wel een heel mooi exemplaar.

De S414 Leitstand met geschutsbunker en gangenstelsel.

Klik op de link voor alle info.
Batterie Noordwijk
Heeft u een vraag aan modelbunkers.nl?
Stel hem gerust en klik op email.
De modelbunkers ook tekoop in het museum Atlantikwall Noordwijk!